Veckobreven är tillbaka. V41

Från och med denna vecka kommer mina veckouppdateringar tillbaka. Vi har lagt en hektiskt tid bakom oss med flytten av både oss och verksamheten med allt vad det innebär. Vi har jobbat fram en rutin i träningen på de nya banorna och det känns som att vi har kommit i fas med det mesta, hästarna trivs och både jag och Peter mår mycket bättre med den nya tillvaron. Vi har dessutom ett fint sammarbete med Team Maria Törnqvist vilken känns väldigt positivt från båda håll och när sedan Fender kom tillbaka till oss i slutet av augusti så slöts cirkeln. 

Ettårsstona joggar i skogen ca 5km på kuperad väg ca 4 gånger i veckan och dom sköter sig exemlariskt.

Majoren och Ingbass har gått intervaller på rakbanan. Ingbass känns superfin medans Majoren har kommit i en växtperiod och känns lite knölig, så som det är från och till med unghästarna.

Basisten har tagit det lugnt den här veckan, han har fått en infektion i halsen och medicineras för det, inget smittsamt.

Bosse har gjort fanstastiskta framsteg både fysiskt och mentalt sedan vi flyttade ner, just nu tränar han lite lugnare och mer styrka då han kändes lite stressad efter senaste starten.
Inga starter planerade just nu.

Pål startade på Årjäng i söndags och det blev en tredjepplats, vi är väldigt nöjd med hur han har utvecklats. Nästa start blir Färjestad i slutet av månaden och då plockar vi av huvan.

Fender går framåt med varje jobb han gör, i helgen ska han gå sitt tredje heats jobb och vi hoppas kunna få honom form till ett lopp i början av november,

Bungal har haft en lliten dipp i samband med hårväxel (som skedde precis i samband med vår resa till Hagmyren) han tappade lite i hull och muskler och har därför tränat på ett tag nu. I helgen kommer han att gå heats tillsammans med Fender och om han känns fin (alltså dunderfin) så har han ett lopp i slutet av nästa vecka.

Giannini startade på Årjäng i söndags och äntligen fick hon sin första seger. Hon har kännts superfin hemma så det var ingen övveraskning för oss, dessutom satt hon fast bakom en trött rygg senast och spurtade fint efter det. Nästa start är planerad på Åby om ett par veckor.

Ha en fin helg
MVH LIsa